A legjobb szakdolgozat minta, amit valaha láttál

Elérkeztél tanulmányaid végéhez és már csak a szakdolgozat választ el diplomád átvételétől? Semmi pánik! Szakdolgozat mintánk segítségével könnyedén, kiváló dolgozatot állíthatsz össze.

Mire érdemes odafigyelni?

Határidők

Fontos, hogy részletes tervet készíts a leadási határidőtől visszafelé kiszámolva, hogy pontosan mennyi időre lesz szükséged a szakirodalom felkutatásához, a dolgozatod megírásához és a primer kutatás elkészítéséhez. Az sem árt, ha hagysz időt arra is, hogy a mű elkészülte után még néhányszor átolvasd, belejavíts-amennyiben szükséges.

Hivatkozások

Minden intézmény előre meghatározza, hogy hogyan kell hivatkozni a felhasznált szakirodalomra vagy internetes forrásokra a szakdolgozat elkészítése során. Gyakran szakdolgozat mintát is feltöltenek az online felületükre, amely tartalmazza a hivatkozási kritériumokat is. A két legelterjedtebb forma a szövegközi és a lábjegyzetes hivatkozás. Nézz alaposan utána, hogy melyiket szükséges alkalmaznod, sőt gyakorold is be, hiszen sok esetben azért nem fogadják el a szakdolgozatot, mert helytelenül szerepelnek benne a hivatkozások.

Tudományos stílus

Fontos, hogy a szakdolgozatodban ne mindennapi nyelvezetet használj, hanem tudományos stílusban fogalmazd meg a közlendődet. Ebben a legnagyobb segítséget a szakirodalom nyújtja. Olvass el minél több könyvet, lesd el, hogy hogyan fogalmaz az író, milyen szavakat használ, milyen mondatösszetételeket stb. Szintén hasznos lehet kész szakdolgozatokat elolvasni, tulajdonképpen egy szakdolgozat mintaként tekinteni rájuk a nyelvezet szempontjából.

Ha a fentiekkel tisztában vagy, akkor érdemes nekilátni a munkának. De hogyan is épül fel egy szakdolgozat? Az alábbi szakdolgozat minta segítségedre lesz munkád során, hiszen nincs más dolgod, mint követni az egyes pontokat és saját témád szerint formálni azokat.

A teljes cikket megtaláljátok a iQfactory oldalán vagy ide kattintva

És ezeket olvastad már?

MILYEN A JÓ SZAKDOLGOZAT BEVEZETÉS?

TANULÁSI TIPPEK KARANTÉN IDEJÉRE

HOGYAN ÁLLJ NEKI A SZAKDOLGOZAT ÍRÁSNAK?

SZAKDOLGOZAT FELÉPÍTÉSE