Minden, amit a szakdolgozat írásról tudni szeretnél!

A szakdolgozat írás megkoronázza tanulmányaidat. Az i-re a pont, avagy a hab a tortán. Ám ahhoz, hogy az utolsó írásos megmérettetés is gördülékenyen menjen érdemes alaposan felkészülnöd még a dolgozatírás előtt. Nem akarunk áltatni, a szakdolgozat írás komoly megmérettetés, de nem megugorhatatlan akadály! Az első és legfontosabb az alapos tervezés, hiszen ha megfelelő haditervvel rendelkezel, akkor már megvan az alapod a csata megnyeréséhez. Cikkünkben összeszedtünk mindent, amit a szakdolgozat írásról tudni szeretnél!

Tervezés, tervezés, tervezés

Nehezedre esik hozzáfogni a szakdolgozat íráshoz? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Sok esetben a szakdolgozók felveszik a kötelező Szakdolgozat tárgyat, de halogatják a vele való foglalkozást. Eláruljuk: ennek az az oka, hogy nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Bizonyára neked is kellett már beadandó dolgozatot készítened középiskolás és egyetemi tanulmányaid alatt. Tehát bizonyos tapasztalattal rendelkezel a dolgozatírásról. Ám a szakdolgozat írás sokkal nagyobb falat: nem elég néhány órát vagy napot szánni rá, mint egy beadandó esetében! A szakdolgozat írás alapos tervezést igényel, ha nem akarsz kiszaladni az időből és összecsapott művet kiadni a kezeid közül.

A legtöbb intézmény pont azért teszi kötelezővé a Szakdolgozat 1 és Szakdolgozat 2 tárgyakat, hogy ezáltal rákényszerítse a hallgatókat a szakdolgozattal való foglalkozásra. De még így is könnyű kifutni az időből! Ahhoz, hogy még a határidő előtt elkészülj, valamint legyen időd neked és a konzulensednek is átolvasni a dolgozatot, javasoljuk, hogy az alábbi séma szerint készíts időtervet.

A teljes cikket megtaláljátok a iQfactory oldalán vagy ide kattintva

És ezeket olvastad már?

MILYEN A JÓ SZAKDOLGOZAT BEVEZETÉS?

TANULÁSI TIPPEK KARANTÉN IDEJÉRE

HOGYAN ÁLLJ NEKI A SZAKDOLGOZAT ÍRÁSNAK?

SZAKDOLGOZAT FELÉPÍTÉSE