Szakdolgozat – Minden amit tudnod kell

Nem tudod hogyan fogj hozzá a szakdolgozat íráshoz? Ne aggódj, az alábbiakban összegyűjtöttünk minden olyan információt, amelyek segítségével egyszerű és kellemes lesz a dolgozat elkészítésének folyamata.

A téma

Az első és a legfontosabb a megfelelő téma kiválasztása. De mégis hogyan válasszunk?

Akkor jó egy szakdolgozat téma, ha érdeklődünk iránta, hiszen akkor lesz kedvünk foglalkozni vele, ha valóban leköti a figyelmünket. Továbbá fontos, hogy újat mutasson az adott szakterületen, azaz nyújtson lehetőséget egy olyan kutatásra, amit még nem kutattak elődeink. A jó téma harmadik ismérve a megfelelő forrásmennyiség. Abban az esetben választunk bölcsen, ha tudjuk, hogy rendelkezésünkre áll elegendő szakirodalom a téma feldolgozásához.

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy mely témakör érdekel a leginkább, akkor könnyű dolgunk van, de sokszor előfordul, hogy nincs egy olyan kiemelkedő rész, aminek szívesen szentelnénk szakdolgozatunkat. Ebben az esetben érdemes elgondolkoznunk azon, hogy mely tárgyak voltak a kedvenceink, miről hallottunk szívesen, de akár az előadó személyéből is kiindulhatunk és választhatunk általa meghirdetett témát. Ha végképp nem tudunk dönteni, akkor érdemes a felsőoktatási intézmények által kibocsátott szakdolgozat-témák listáját áttanulmányoznunk, ahol már azt is láthatjuk, hogy az egyes témakörök mely oktatóhoz tartoznak.

A teljes cikket megtaláljátok a iQfactory oldalán vagy ide kattintva

És ezeket olvastad már?

MILYEN A JÓ SZAKDOLGOZAT BEVEZETÉS?

TANULÁSI TIPPEK KARANTÉN IDEJÉRE

HOGYAN ÁLLJ NEKI A SZAKDOLGOZAT ÍRÁSNAK?

SZAKDOLGOZAT FELÉPÍTÉSE